SESF startsida

Handboll och e-sport? Ja, absolut!

SESF tar ett kliv närmre den traditionella idrotten tillsammans med handbollen!

Nu är det klart! Potatiscupen lanseras även som e-sport. Premiär 10-11 april. I år tar Potatiscupen ett grepp om e-sport och lanserar tillsammans med Svenska Handbollslandslaget (SHLAB) och e-sportförbundet SESF Potatiscupen i e-sport. Cupen kommer avgöras den 10–11 april och visas och kommenteras av game-casters på Potatiscupens hemsida och på Twitch.

Om Potatiscupen i e-sport

Potatiscupen i e-sport är en utslagningsturnering där det tävlas i lag i tre olika spel: CS:GO, Rocket League och League of Legends. Turneringen är öppen för alla i åldrarna 13-25 år förutom i CS:GO turneringen där åldersgränsen är 18-25 år. Anmälan och registrering för att delta är öppen från mitten av mars. Det är gratis att medverka och lagen spelar för landets handbollsklubbar. 

De bästa lagen från varje kval går till finalspel. Cupen spelas den 10-11 april. Potatiscupen spelas online på grund av osäkerheten kring Covid-19 men målet är att finalerna ska ske på ett fysiskt evenemang kommande år. Alla finaler kommer att streamas live på Twitch TV och potatiscupen.se med casters och en guidande värd.

Läs mer här: www.potatiscupen.se och www.publiclir.se/potatiscupen.

Ta del av hela pressmeddelandet här: https://www.mynewsdesk.com/se/e-sportfoerbundet-sesf/pressreleases/nu-aer-det-klart-potatiscupen-lanseras-aeven-som-e-sport-premiaer-10-11-april-3080762

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ESEN eSportsAutoexpertenABFCrown Law