SESF startsida

Landslaget 2021

Svenska e-sportlandslaget siktar på guld i VM!

E-sportförbundet SESF med huvudsponsorn Svenska Spel presenterar årets landslag i CS:GO, Dota2, Pro Evolution Soccer och Tekken 7.

Tillsammans med e-sportprofilerna Jonathan ”Loda” Emanuel Berg från The Alliance, Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Area Academy och tidigare Ninjas in Pyjamas) har vi handplockat spelare att representera Sverige vid Esport World Championships i Eilat, Israel.

Landslaget stöttas även av en lång rad tunga aktörer som Svenska Spel, Telia, Consid, Stadium, Nike, Kappa Bar med flera.

”Landslaget i e-sport är en symbol för vår sport och idrott, precis som det är inom vilken annan traditionell idrott som helst. Bland unga killar så är e-sport den andra största idrotten efter fotboll, på delad plats med ishockeyn. Och årets landslag är det bästa vi haft hittills”, säger landslagskapten Alex Ferm på SESF.

"Vi har valt ut ett drivet gäng spelare som har potential att gå riktigt långt! VM i e-sport växer år för år och det är en speciell känsla att få representera Sverige", säger Jonathan ”Loda” Berg, The Alliance.

"Tillsammans med SESF vill vi vara med och bygga det svenska landslaget i e-sport. Vi tror på vikten av att ha ett landslag att följa och känna med, i såväl medgång som motgång. Spelarna ska känna en stolthet när de sätter på sig landslagströjan. Och den känslan kan vi skapa tillsammans", säger Tommy ”Potti” Ingemarsson.

"Jag är stolt över att få göra den här resan med e-sportlandslaget, tillsammans arbetar vi för att lyfta värdet av ett landslag inom e-sporten. Min prioritering i uttagningen av laget har varit att skapa ett lag som är såväl slagkraftigt som enat. Årets CS:GO lag är ungt, men med mycket tävlande i ryggen från säsongen 2021. Vi har ett lag som, precis som inom fotbollen, är byggt på spetskvaliteter med specifika rollfördelningar och där spelstilarna enkelt kan sammansvetsas", säger Fredrik ”JAEGARN” Kempf.

Resan till VM startar direkt med europeiska kval. SESF mångåriga samarbetspartner ESEN Esports producerar utvalda matcher som vi streamar live på twitch. Under hösten kommer det att bli en landslagssamling i Göteborg den 29 september, en bootcamp i Stockholm och VM den 14-20 november. Följ e-sportlandslaget: nyheter, alla matcher och tider uppdateras kontinuerligt på landslag.sesf.se

Årets e-sportlandslag

Dota2 landslaget

Joakim ”quick-” Vik
Gabriel ”Steffert” Steffert
Alen ”Majkoo” Veric
Andreas ”Faceroll” Westling
Philip ”Dansk” Winqvist

Manager - Johannes ”Gneben” Aira
Coach - Ashkan ”Sultanen” Namazi
Guru - Jonathan ”Loda” Emanuel Berg

CS:GO landslaget

Hannes ”hns” Johansson
Hugo ”chawzyyy” Günther
Anton ” Sapec” Palmgren
Love ”phzy” Smidebrant
Erik ”ztr” Gustafsson
Casper ”SHiNE” Wennberg
Gustav ”FRANSSON” Fransson

Coach - Fredrik ”JAEGARN” Kempf
Guru - Tommy ”Potti” Ingemarsson

PES landslagspelare

Samir ”Sam” Ben Sassi

Tekken 7 landslagspelare

Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ESEN eSportsAutoexpertenABFCrown Law