SESF startsida

E-sport med hjärtebarnsfonden på Bosön

I slutet av oktober arrangerade SESF, tillsammans med Hjärtebarnsfonden, Ebersteinska gymnasiet och Akazia ett e-sportläger på Bosön.

Hjärtebarnsfonden driver frågor som rör barn födda med hjärtfel. Fonden delar ut bidrag till forskning, erbjuder stöd till familjer och arbetar med påverkansarbete. Dessutom arrangeras läger där barn med hjärtfel får prova på olika former av idrott. Föräldrarna får då också svar på frågor om hur deras barn kan vara aktiva utan risker för deras hälsa.

Sista veckan i oktober arrangerade vi ett e-sportläger tillsammans med hjärtebarnsfonden. På plats fanns två e-sportlärare från Ebersteinska gymnasiet i Norrköping och SESF:s förbundskapten Alexander Ferm.

Lägret varade i tre dagar och var uppdelat i olika delar där e-sport och traditionell idrott blandades. Förutom att testa på DOTA2 och League of Legends fick deltagarna prova på aktiviteters som bågskytte, klättring, karate och gymnastik.

Lägret var mycket uppskattat av både deltagare, föräldrar och arrangörer. Vi ser fram emot att planera fler läger framöver!

Läs mer om: Hjärtebarnsfoden, Ebersteinska Gymnasiet, Akazia.

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ESEN eSportsABFCrown Law