SESF startsida

Consid blir ny partner till SESF

SESF och Consid skriver samarbetsavtal på två år

- Sverige har idag ungefär lika många organiserade e-sportare som vi har handbolls- eller hockeyspelare. Det är en otroligt stor sport som bara växer. Det betyder väldigt mycket för oss att kunna stärka landslaget och därmed hela sporten i Sverige. Jag ser fram emot det här samarbetet oerhört, säger Peter Hellgren, vd på it- och kommunikationsföretaget Consid. 

E-sport är världens snabbast växande sport och det största intresset för en hel generation svenskar. Över 600 000 svenskar tittar på e-sport varje dag och 478 000 beskriver sig som e-sportare. Över tre miljoner svenskar har en spelkonsol hemma och 35 procent av alla män mellan 15 och 24 år identifierar sig som gamers. E-sport står för elektronisk sport och är ett samlingsnamn på tävlingsinriktade dator- och tvspel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra, och inte spelar mot datorn. Det är prestationen som står i centrum, hasardspel som t.ex. poker eller lotterier är inte e-sport. I Sverige är det största spelet Counter-Strike.

-Vi befinner oss just nu i en mycket spännande fas där vi håller på att växla upp SESF. Consid blir den perfekta partnern att gör det med, säger SESFs ordförande Magnus Jonsson.

Rent konkret kommer Consid att hjälpa till med strategisk kommunikation och med att stärka upp SESF:s plattform. Samarbetet kommer att utvecklas successivt och väntas pågå minst två år. 

-Vi får växa med SESF, vilket ska bli väldigt spännande. Vi vill vara med och bygga e-sporten i Sverige och en viktig del i det är att ha ett landslag att följa, lära känna och heja på, säger Peter Hellgren. 

Avtalet löper över två år från och med september 2021.

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ESEN eSportsAutoexpertenABFCrown Law